Annons:

Bakat

Moster Anitas syltrutor

Ingredienser

  • Moster Anitas syltrutor:
  • 4 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 1 ½
    dl dl
    socker
  • 1
    msk msk
    bakpulver
  • 150
    gram gram
    smör
  • 1
    st st
    ägg
  • 2
    dl dl
    sylt
  • 2
    dl dl
    havregryn
  • 1
    dl dl
    socker
  • 1
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 50
    gram gram
    smör, smält

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela fettet i det. Tillsätt ägget och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form (ca 20×30) med bakplåtspapper. Fördela sylten över degen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker. Smält smöret och häll det över, rör om och smula massan över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor