Annons:

Bakat

Morotskaka à la Solgården

Ingredienser

  • Morotskaka à la Solgården:
  • 3
    st st
    ägg
  • 3
    dl dl
    socker
  • 3
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 3
    tsk tsk
    bakpulver
  • 1 ½
    tsk tsk
    kanel
  • 1
    tsk tsk
    kardemumma
  • ½
    tsk tsk
    ingefära
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 1 ½
    dl dl
    solrosolja
  • 4 ½
    dl dl
    rårivna morötter
  • Cream cheese lime frosting:
  • 60
    gram gram
    mjukt smör
  • 4
    dl dl
    florsocker
  • 1
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 100
    gram gram
    philadelphiaost
  • 1
    st st
    lime, skalet
Smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt oljan och fint rivna morötter. Fyll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred den över kakan.