Annons:

Asiatiskt Fisk

Misoeldad lax med sojamajonnäs

Ingredienser

  • Misoeldad lax med sojamajonnäs
  • 500
    gram gram
    lax gärna salmalax
  • 3
    msk msk
    vit miso
  • 1
    msk msk
    matolja
  • Sojamajonnäs:
  • 2
    st st
    äggulor
  • 2
    tsk tsk
    vinäger
  • 2
    tsk tsk
    senap
  • 2
    msk msk
    japansk soja
  • 3
    dl dl
    matolja
  • Grönsaker:
  • 5
    st st
    rädisor, hyvlade på mandolin
  • 5
    st st
    minimajrovor, hyvlade på mandolin
  • 20
    st st
    vippor körvel
  • 1
    msk msk
    fint skuren gräslök
svartpeppar

Lax:

Blanda miso, olja och svartpeppar. Bred på fisken och låt dra i 20 minuter. Flamma fisken med en brännare runt om tills den får lätt färg, låt svalna. Skär fisken i 1 cm skivor och fördela på en tallrik.

Majonnäs:

Slå samman alla ingredienser utom olja. Droppa försiktigt i oljan och smaksätt med svartpeppar. Fyll upp en spritspåse och spritsa lite ovanpå fisken och lite på tallriken.

Grönsaker:

Lägg grönsakerna i isvatten ca 10 minuter, låt rinna av på papper. Dekorera tallriken med grönsaker och örter.

Årets Kock 2012, driver restaurang Portal.