Annons:

Bakat

Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting

Ingredienser

  • Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting ca 100 st
  • 150
    gram gram
    smör
  • 2
    st st
    ägg
  • 1 ½
    dl dl
    strösocker
  • 1
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 2
    dl dl
    gräddfil
  • 3
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    tsk tsk
    bakpulver
  • 1
    dl dl
    kakao av god kvalitet
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • Vaniljfrosting:
  • 200
    gram gram
    färskost (Philadelphia orginal)
  • 50
    gram gram
    smör, rumstempererat
  • 600
    gram gram
    florsocker
  • 4
    tsk tsk
    vaniljsocker
knäckformar

Mini mini chokladcupcakes

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och gräddfil. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut små tryffelformar på en plåt. Fyll en sprits med smeten och fyll sedan formarna till hälften. Grädda i cirka 10-12 minuter och låt kakorna svalna. De går utmärkt att frysa in.

Vaniljfrosting

200 g färskost (Philadelphia orginal)
50 g smör, rumstempererat
600 g florsocker
4 tsk vaniljsocker

Blanda smör, färskost och vaniljsocker till en smidig smet. Tillsätt florsocker efterhand som du vispar till du fått rätt konsistens. Frostingen stelnar något i kylskåp men mjuknar snabbt i rumstemperatur.

Montering: Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera ev med strössel.

Kommentar: Frostingen är väldigt söt och passar till dessa små munsbitar. Receptet kan behövas dubbleras beroende på hur mycket frosting man spritsar på varje cupcake.