Annons:

Husmanskost Nötkött

Marinerad nötstek med skysås och gele.

Marinerad nötstek med skysås och gele är en liten variant på min söndagsmiddagsfavorit. Sky istället för grädde och en lite kryddig marinad

Ingredienser

  • Marinad,Stek,Skysås
  • 2
    dl dl
    Rödvin
  • 4
    msk msk
    Tomatpuré
  • ½
    dl dl
    Olja
  • 4
    msk msk
    Oxfond
  • 1
    kg kg
    Nötstek
  • 2
    st st
    uppbunden och rensad
  • 6
    st st
    Gul lök
  • i klyftor
  • Vitlöksklyftor
Salt, peppar och en rejäl klick smör.

Häll marinaden i en plastpåse och lägg köttet i densamma. Låt det marinera över natten och lägg det sedan i en ugnsfast form. Häll över marinaden, lägg ner lök, vitlök och låt steken gå i 100 grader i cirka 6 timmar eller tills innertemperaturen är 52 grader.

Tag ut din stek och låt den ligga och vila medans du gör skyn, Häll av all vätska i en kastrull, fyll på med vatten, fond och vin. Låt koka ner till hälften, smaka av med salt och peppar, och blanka av med en rejäl klick smör.

Servera med gele, sås och kokt potatis. Gröna böner är gott till!