Annons:

Buffémat Fläskkött Grönsaker/Vegetariskt ost hård

Makaronilåda med spenat och västerbotten.

Barnen blir lyckliga utav stuvade makaroner. Själv tycker jag det är lite trist, tills jag kom på en varianten, med ost, kryddor och spenat.

Ingredienser

Servera gärna med rivna morötter eller en fräsch grönsallad.

Koka först makaronerna i mjölk och vatten, för att de skulle bli extra geggiga och mjuka. Var noga med att inte koka dem för länge, de måste fortfarande vara al’dente för de skall ju in i ugnen ett tag också. Krydda  med salt, en nypa socker, nymald peppar och muskot, rör om och ställ åt sidan.

Nu över till fyllningen. Blanda alla ingredienser tillsammans med de kladdiga, kokta makaronerna i en smord ugnsform. Men du spar hälften av osten! Blanda ihop äggstanningen, häll den över puddingen och toppa sedan med resten av osten.

Sedan skall puddingen in i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter eller tills den har fått en vacker gyllene färg. Stick lite i den för att kika om den är klar, äggstanningen skall inte vara rinnig utan kladdig och fast. Servera gärna med rivna morötter eller en god grönsallad.