Annons:

Bröd Buffémat Fisk Grönsaker/Vegetariskt jul Julmat Skaldjur Småplock

Magnus romsås

Romsås med kapris från Pantelleria

Ingredienser

  • Romsås på Magnus vis.
  • 200
    ml ml
    creme fraiche
  • 5
    msk msk
    majonnäs
  • 80
    gram gram
    Stenbitsrom
  • 1
    st st
    schalottenlök (finhackad)
  • 2
    msk msk
    Kapris från Pantelleria
  • 10
    st st
    Inlagd smörgåsgurka (skivor) finhackad
  • 2
    msk msk
    Inlagd smörgåsgurka (spad)
  • 1
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 1
    msk msk
    kapris från Pantelleria (hackad)
  • 1
    msk msk
    Färsk dill (hackad)
Vanligen är kapris från Pantelleria inlagd i salt. Skölj av dem innan du hackar dem. De kan vara svåra att hitta, Carls Deli i Hötorgshallen har dem.

Lägg alla ingredienser i en skål och rör ihop. Låt gärna stå en stund så att smakerna sätter sig. Smaka av och tillsätt vid behov lite salt eller syra, t ex lite pressad citron.

Detta är ett tillbehör som kan serveras till stekt fisk, rökt fisk, till räkor eller på smörgåsar med mera. Till största del är detta en klassisk romsås med tillägget kapris från Pantelleria. Om du gillar kapris är detta kronan på verket! Om du inte gillar kapris så är kapris från Pantelleria något helt annat än den kapris du vanligen hittar i dagligvaruhandeln. Prova dem! Vill du göra den mer matig, så är det bara att hacka ned kokt ägg i den och servera på rostat bröd eller på en laxsmörgås.