Annons:

Bakat

Lussekatter

Ingredienser

  • Lussekatter
  • 5
    dl dl
    fet mjölk
  • 250
    gram gram
    kesella
  • 50
    gram gram
    jäst
  • 100
    gram gram
    smör
  • 3
    st st
    saffram, 3-4 påsar
  • 1 ½
    dl dl
    strösocker
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 18
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    st st
    ägg att pensla med
russin om man vill ha det i bullarna

Värm ungnen till 225 grader.
Smula ner jästen i en bunke.
Smält 100 g smör i en kastrull och häll ner mjölken i kastrullen värm sedan blandningen till 37 grader el fingervarmt.
rör ner i bunken om tills jästen löser sig.
Tillsätt kesella, saffran, salt, socker och nästan allt mjöl. låt arbeta tills degen släpper från skålens kanter.
Låt jäsa övertäckt av en kökshandduk i 40 min.
baka ut degen och forma bullar, pensla ytan med vispat ägg och stick in russinen i bullarna.
Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.