Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Midsommar sallad Tillbehör Vegan Vegetariskt

LJUMMEN CITRONPOTATISSALLAD MED MYNTA

En somrig potatissallad med inspiration från medelhavet.

Ingredienser

Till garnering
Olivolja till stekning
Färsk mynta
Citron

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär potatisen i fyra klyftor och dela vardera klyfta i tre. Låt ligga i ett kallt vattenbad ca 20 minuter.

3. Smält smör tillsammans med olivolja och kryddor i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen och placera i en ungsform med ungsfolie. Häll kryddsmöret jämnt över potatisen. Smaka av med generösa mängder salt och peppar.
Pressa över citronjuice och lägg de utpressade citronerna med potatisen.
Grädda i 20-30 minuter.

4. Stek oumph i olja på hög värme tills att den fått en krispig yta. Ta stekpannan från plattan och pressa över vitlök.

5. Finhacka rödlök och ha över med potatisen i en lämpad bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat och dekorera med mynta och citron.