Annons:

Pasta

Lasagne med pesto och spenat

Lasagne med pesto och spenat

Ingredienser

  • Tomatsås:
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 2
    burk burkar
    krossade eller passerade tomater
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    tsk tsk
    socker
  • 1
    st st
    lagerblad
  • Lasagne:
  • 500
    gram gram
    fryst spenat, tinad och avrunnen
  • 400
    gram gram
    keso
  • 5
    msk msk
    pesto
  • 2
    dl dl
    riven parmesanost
  • 12
    st st
    lasagneplattor
  • 2
    dl dl
    mjölk
Tomatsåsen:
svartpeppar
ev. 1-2 msk tomatpuré
ev. 10-15 basilikablad, strimlade

Lasagne:
salt
svartpeppar
ev. muskotnöt, riven

Lasagne med pesto och spenat

Tomatsås:

Fräs vitlöken i olivolja någon minut, utan att den tar färg. Häll i tomaterna och smaksätt med salt, svartpeppar, socker och lagerblad. Dessutom lagerblad om det behövs och gärna basilikablad. Koka upp det hela och låt såsen koka sakta utan lock i ca 15 min, rör om då och då. Ta upp lagerbladet och smaka av såsen med salt, peppar och ev. mer socker.

Lasagne:

Sätt ugnen på 200 grader. Laga först tomatsåsen. Tina och krama ur spenaten. Blanda keson med spenat, pesto, salt, peppar och ev. en aning riven muskotnöt. Rör i hälften av parmesanosten. Bred ett tunt lager tomatsås i en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor, spenatröra och tomatsås. Avsluta med tomatsås. Häll sedan försiktigt mjölken längs formens kanter. Strö sist över resten av osten. Grädda lasagnen i ca 40 min. Servera med sallad.