Annons:

lamm

Lammtunnbringa med örter och vitlök

Ingredienser

  • Lammtunnbringa med örter och vitlök
  • 700
    gram gram
    urbenad lammtunnbringa
  • ½
    kruka krukor
    färsk rosmarin
  • ½
    kruka krukor
    färsk timjan
  • 1
    st st
    handfull färsk salvia, bladen
  • 5
    st st
    vitlöksklyftor, skalade
  • 1
    st st
    gul lök, skalad
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 25
    gram gram
    smör
salt och peppar

bindgarn

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa rosmarin, timjan, salvia, lök, vitlök och olivolja i en matberedare. Lägg upp lammbringan på en skärbräda med köttsidan uppåt. Salta och peppra. Bred ut kryddmixen och rulla ihop bringan. Knyt upp lammbringan med bindgarn så att den håller ihop ordentligt. Bryn rullen runt om i smör, salta och peppra lite. Lägg över rullen i en ugnsform och häll över smöret från stekpannan. Stek i ugnen i 2 timmar. Ös rullen några gånger med smöret och köttskyn som bildas. Låt köttet vila i 10 minuter innan du tar bort snöret och skär upp det.