Annons:

lamm

Lammlägg bräserat i rödvin

Kockens tips från Tomas Lindh – Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter

Ingredienser

  • Lammlägg bräserat i rödvin, rotfrukter och örter
  • 4
    st st
    Lammlägg
  • 1
    st st
    gul lök, grovhackad
  • 1
    st st
    morot, grovhackad
  • 1
    dl dl
    rotselleri, i små bitar
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta
  • 1
    msk msk
    tomatpuré
  • 4
    dl dl
    rödvin
  • 5
    dl dl
    vatten
  • 1
    st st
    kvist timjan
  • 1
    st st
    kvist rosmarin
  • 1
    nypa nypor
    Salt och Peppar

Salta och peppra läggen och fräs i en stekpanna.

Grovhacka lök, morot och rotselleri och lägg det och de frästa läggen i en stor gryta tillsammans med vitlök, tomatpuré, rosmarin och timjan. Slå på vin och häll på med vatten så det täcker. Koka upp och skumma av.

Ställ grytan i ugnen och kör på 120 grader i ca 4 timmar.

När köttet känns mört, lyft upp läggen och sila av såsen. Koka ner såsen och smaka av med salt och peppar. Lägg försiktigt upp läggen i en tallrik och slå över rikligt av såsen.

Servera gärna med trattkantareller, pumpa och en mandelpotatispuré.

Smaklig spis!