Annons:

Grillat lamm

Lammfärsbiffar med glaze, grillade grönsaker och feta- och chilisås

Ingredienser

  • Biffar:
  • 500
    gram gram
    lammfärs
  • 4
    kvist kvistar
    färsk mynta, strimlad
  • 1
    knippe knippen
    persilja, hackad
  • 1
    st st
    stor vitlöksklyfta, pressade
  • 1
    st st
    ägg
  • 1 ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • Glaze:
  • 1
    dl dl
    ketchup
  • ½
    dl dl
    kinesisk soja
  • 1
    tsk tsk
    tabasco
  • 2
    tsk tsk
    HP Sauce
  • 1
    dl dl
    farinsocker
  • 1
    msk msk
    rödvinsvinäger
  • ½
    st st
    apelsin, saften
  • 1
    st st
    stor vitlöksklyfta, krossad
  • 2
    tsk tsk
    rosmarin, torkad
  • 1
    msk msk
    rapsolja
  • Grönsaker:
  • 2
    st st
    paprikor
  • 2
    knippe knippen
    grön sparris
  • Sås:
  • 2
    dl dl
    tjock naturell yoghurt
  • 150
    gram gram
    fetaost, smulad
  • 2
    st st
    röda chili (välj styrka efter smak), fint hackad

Glaze:

Blanda samman alla ingredienser utom oljan i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min, eller tills den är tjock i konsistensen och sockret har smält. Låt svalna lite. Rör därefter i oljan. Förvara i kylskåp.

Tänd grillen.

Blanda ingredienserna till lammfärsbiffarna. Forma smeten till fyra stora biffar eller åtta små.

Koka upp vatten i en vid kastrull och salta. Bryt av den nedre träiga delen på sparrisen. Sjud sparrisen 2 min och spola den sedan i kallt vatten. Lägg åt sidan. Skär varje paprika i fyra delar och lägg åt sidan. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt. Grilla paprikan med skinnsidan ner till skalet är svart. Lägg på lammfärsbiffarna grilla ett par minuter på varje sida och pensla med glaze under grillningen. Under sista minuten får sparrisen bli varm och få lite färg. Servera biffarna med paprika, sparris och sås.