Annons:

Asiatisk Asiatiskt Fågel Småplock Tapas

Kyckling ungefär som pekinganka

En enkel rätt inspirerad av den klassiska rätten pekinganka, men med kycklinglårfiléer

Ingredienser

  • Kyckling
  • 500
    gram gram
    kycklinglårfiléer
  • 1
    msk msk
    söt soja
  • 1
    tsk tsk
    fisksås
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    msk msk
    chiliolja
  • 1
    msk msk
    sesamolja
  • 2
    tsk tsk
    sesamfrön
  • Tillbehör
  • 1
    dm dm
    Gurka
  • 1
    dm dm
    purjolök (den vita delen)
  • 2
    st st
    morot
  • 20
    st st
    Pekningankapannkakor
  • Sås
  • 3
    msk msk
    hoisinsås
  • 1
    msk msk
    ljus soja
Det går utmärkt att tillaga tunna pannkakor själv men jag brukar köpa dem i butik, ha dem i frysen och tina upp ett antal och sedan ånga dem riktigt fort.

Förberedelser

Börja med att strimla kycklinglårfiléerna i lagom stora bitar, salta dem. Strimla sedan morötterna, purjolöken och gurkan (jag brukar kärna ur gurkan) i lång fina strimlor. Du kan givetvis använda kycklingfiléer också men de blir lätt lite torra. Kycklinglårfiléerna är saftigare och mer smakrika vilket gör att jag tycker att det blir mycket godare. vill du ha lite mer hetta kan du tillsätta lite torkad chili och/eller sichuanpeppar.

Rör ihop hoisinsåsen och sojan. Att ha i lite soja gör såsen rinnigare, tar ned sötman och ger lite umamitoner, detta tycker jag ger mer fräschör.

Tillagning

Sätt på stekpannan och fräs kycklingen i blandningen av chiliolja och sesamolja, när de fått yta sänk värmen till medium, häll på den söta sojan och fisksåsen och låt steka i några minuter. Sprinkla ut semsamfröna, rör om och lägg kycklingen i en skål eller på ett uppläggningsfat.

Servering

Sedan är det bara att ta fram en pannkaka, lägga på lite strimlad morot, purjolök och gurka. Placera några bitar kyckling, dutta på lagom med sås, rulla ihop pannkakan och njut!