Annons:

Fågel Grytor/långkok Kryddstarkt

Kyckling Korma med Basmatiris och Naanbröd med rostad kokos och honung

Kyckling Korma med Basmatiris och Naanbröd med rostad kokos och honung

Ingredienser

Färsk koriander till servering

Börja med att stycka kycklingarna i mindre bitar. Vingar lår och bröst. Låren kan delas upp i 2 bitar så att man får en klubba och ett lår. Spara skroven och koka fond på vid tillfälle. Jag brukar spara dem i frysen.

Marinera först kycklingen i vatten och vinäger i 2 timmar i kylen.

Efter det skall du torrosta kryddblandningen i en torr stekpanna. skaka på den emellanåt så att den inte bränns.

Mixa sen ihop yoghurtblandningen till en slät kräm i en matberedare och ställ in den i kylen.

Riv vitlöken och ingefäran på ett rivjärn och blanda ihop. Ställ åt sidan så länge.

Hacka den gula löken fint.

Hetta sen upp en gjutjärnsgryta och smällt ner 1 dl ghee i grytan. Det kan verka vara mycket fett men det behövs så snåla inte.

Bryn den gula löken i ghee långsamt tills den är gyllenbrun.

Tillsätt vitlök/ingefärsröran och låt även den bli gyllenbrun.

Tillsätt de torrostade kryddorna och bryn även dem.

Tillsätt passerade tomater + vatten ock kycklingfond.

Rör runt så att allt blandas och koka upp.

Lyft upp kycklingen ur marinaden och lägg ner dem i den kokande såsen.

Låt det nu småputtra i ca 2 timmar tills kycklingen lossnar från benen.

Dra sedan grytan från värmen och tillsätt yoghurt/cashewröran samt garam masala. Rör om allt och låt stå medan du kokar riset.

Hetta sen upp grytan innan servering och smaka av med salt och peppar.

Jag brukar även servera Naanbröd till och mitt bästa recept på Naan med Honung och rostad kokos hittar du HÄR.