Annons:

Bakat Buffémat Grönsaker/Vegetariskt ost hård ost mjuk Tillbehör

Kräm på Vesterhavsost

En kräm på dansk Vesterhavsost serverat på hembakat knäckebröd med mer ost och toppad med gräslök.

Ingredienser

  • Kräm på Vesterhavsost
  • 80
    gram gram
    hyvlad/riven Vesterhavsost
  • 100
    gram gram
    standard grädde
  • 33
    gram gram
    äggula

Kräm på Vesterhavsost

Förberedd ett vattenbad.

Ta en lämplig bunke som passar i kastrullen till vattenbadet. Blanda allt i bunken och värm under konstant omrörning tills krämen är ca 80 grader. Sila krämen och häll upp i en spritspåse. Kyl ner krämen i minst tre timmar innan användning.

Alternativ tillagning är om ni har tillgång till en thermo mixer så kör på 80 grader 3 1/2 minut på medelhastighet.

Mitt serverings tips är som bilden visar. Kräm i botten, rikligt med fint hyvlad Vesterhavsost och gräslök men kan självklart varieras efter smak. På ölmiddagen serverades den på ungefär samma vis men med kantarellpulver och maltvinäger.

Recept på knäckebröd