Annons:

Buffémat Nötkött

Köttfärspaj i långpanna

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 6
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    dl dl
    grahamsmjöl
  • 250
    gram gram
    smör
  • 3
    msk msk
    vatten
  • Fyllning:
  • 3
    st st
    gul lök, hackade
  • 4
    st st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 2
    msk msk
    olja
  • 800
    gram gram
    nötfärs
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • ½
    tsk tsk
    svartpeppar
  • 1
    kg kg
    krossade tomater
  • ½
    dl dl
    tomatpuré
  • 2
    st st
    köttbuljongtärningar
  • 1
    msk msk
    torkad oregano
  • 200
    gram gram
    fetaost, i kuber
  • 1
    burk burkar
    kalamataoliver utan kärnor (290 g)
  • 250
    gram gram
    körsbärstomater, halverade
  • 4
    dl dl
    riven ost

Hacka samman de båda mjölsorterna och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt pannan stå i kylskåpet ca 30 min. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan ca 5 min. Tillsätt färsen och låt steka med tills den blivit smulig och fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatkross och puré och smula i buljongtärningarna. Låt puttra utan lock ca 15 min. Krydda med oregano. Skär fetaosten i kuber och låt oliverna rinna av. Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Häll färsröran i pajskalet och stick i fetaost, oliver och halverade tomater. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills pajen fått fin färg. Servera med en stor skål sallad och gärna en klick vitlökskryddad yoghurt.