Annons:

Pasta

Kolarhustruns carbonara

Ingredienser

  • Kolarhustruns carbonara:
  • 400
    gram gram
    spaghetti
  • 200
    gram gram
    rökt eller rimmat fläsk
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor
  • 4
    st st
    ägg
  • 1
    dl dl
    vispgrädde
  • 3
    dl dl
    nyriven parmesan
  • ½
    tsk tsk
    nymald svartpeppar
ev. salt
  1. Koka spaghettin.
  2. Skär fläsket i små tärningar.
  3. Skala och hacka vitlöken om den ska vara med.
  4. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Låt vitlöken fräsa med mot slutet.
  5. Vispa samman ägg, grädde och hälften av osten.
  6. Häll av vattnet från pastan och rör ner fläsk och vitlök.
  7. Rör ner äggblandningen och rör kraftigt till en krämig konsistens.
  8. Mal över svartpeppar och strö över resten av osten.

Kommentar: Jag använde bara 1,5 dl ost och tyckte det räckte. Tänk på att inte sätta tillbaka kastrullen på plattan när du hällt i äggblandningen, då kan de koagulera och bli grynigt istället för krämigt.