Annons:

Bakat Dessert

Kokoskola

Kokoskola precis så som den ska vara. Fast lite godare förstås, det är ju mitt recept!

Ingredienser

  • Kokoskola
  • 2 ½
    dl dl
    Vispgrädde
  • 2
    dl dl
    Sirap
  • 2
    dl dl
    Muscovadosocker, ljust
  • ½
    dl dl
    Strösocker
  • 2
    dl dl
    Kokos, rostad
  • 6
    msk msk
    Smör

Blanda ihop alla ingredienser utom kokosen och smöret i en tjockbottnad gryta. Koka sedan kolan på medelhög värme i ungefär 25 minuter, rör om lite granna så det inte fastnar i botten. För att vara säker på att kolan kokat färdigt är det bäst att först göra det så kallade ”kultestet”, vilket innebär att man stoppar ner en droppe smet i kallt vatten. Om den går att forma till en kula så har kolan kokat färdigt. När kolan kokat klart hivar du i den rostade kokosen och smöret och rör runt en stund.

Ta av kastrullen från spisen, häll ut kolasmeten på en smörad ugnsplåt och låt den stelna. Skär nästan rätt igenom som rutor och lägg denna fina nästanrutade kola i en vacker kartong. Ge till någon du tycker om!