Annons:

Buffémat

Klassiska köttbullar

Ingredienser

  • Klassiska köttbullar:
  • 1
    kg kg
    köttfärs
  • 1
    st st
    gul lök
  • 4
    st st
    ansjovisfiléer
  • ½
    dl dl
    ströbröd
  • 1
    dl dl
    sodavatten
  • 1
    st st
    äggula
  • 1
    msk msk
    ansjovisspad
  • 1 ½
    tsk tsk
    salt
  • 2
    krm krm
    svartpeppar
smör

Skala och riv eller finhacka löken. Finhacka ansjovisfiléerna. Blanda färs, lök och ansjovis. Blanda ströbröd och sodavatten. Rör ner äggula och ströbrödsblandning i färsen. Tillsätt övriga ingredienser. Forma färsen till köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek dem runt om i smör ca 5 min eller i ugn på smord plåt i 225-250 grader 5-8 min tills köttbullarna fått fin färg.