Annons:

Bakat

Kladdkaka med saffran, mandelmassa och glöggkokta russin

Ingredienser

  • Kladdkaka med saffran, mandelmassa och glöggkokta russin
  • 1
    dl dl
    russin
  • 1
    dl dl
    glögg
  • Smet:
  • 3
    del delar
    socker
  • 2 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    msk msk
    vaniljsocker
  • 1
    krm krm
    salt
  • 3
    st st
    ägg
  • 100
    gram gram
    mandelmassa
  • 1
    st st
    apelsin, rivet skal (kan uteslutas)
  • 150
    gram gram
    smör
  • 1
    st st
    (1 pkt) saffran (älskar du saffran så ta två paket)

Sätt ugnen på 200 grader. Koka russinen i glöggen på medelvärme, låt svalna när de svällt upp. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen. Riv mandelmassan och vänd ner den tillsammans med apelsinskalet och russinen i smeten. Smält smöret och rör i saffranet, tillsätt till smeten (skrapa ur kastrullen med slickepott så all saffran kommer med). Fäst ett bakplåtspapper i botten av en form med avtagbar kant. Smörj kanter och botten med smör och bröa formen med mjöl. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-23 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.

Servera kakan ljummen eller kall med en klick grädde.