Annons:

Bakat

Kanelbullar

Kanelbullar på Per Bäckströms vin från Josephine Baker Bageri

Ingredienser

  • Deg
  • 1
    l l
    Mjölk
  • 40
    gram gram
    normalsaltat smör
  • 400
    gram gram
    strösocker
  • 150
    gram gram
    jäst
  • 30
    gram gram
    kardemumma
  • 15
    gram gram
    salt
  • 2
    st st
    Ägg
  • 2400
    gram gram
    extra proteinrikt mjöl
  • Fyllning
  • 100
    gram gram
    normalsaltat smör
  • 100
    gram gram
    strösocker
  • 2
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 50
    gram gram
    mörkbrun sirap
  • 2
    nypa nypor
    malen kanel
Kanelbullar a la Josephine Baker Bageri i Årsta.
Knåda degen länge tills den släpper från kanterna,låt vila i kyl under plast i ca 1 timme.
Forma dina bullar som du vill,låt jäsa på ett varmt ställe med bakduk över,bullarna har jäst klart när man petar på dem och de inte studsar tillbaka.
Pensla med ägg och strö med pärlsocker.
Gräddas lätt gyllenbruna i 190-200 grader(beror lite på ugnen)
Njut med ett glas kall mjölk😊