Annons:

Brunch Buffémat Vegetariskt

Kålrot, gula betor och sötsur sås med kapris och grönpeppar

Det söta möter det sura

Ingredienser

  • Kålrot, gula betor och sötsur sås med kapris och grönpeppar
  • 2
    st st
    kålrötter
  • 6
    st st
    små gula betor
  • 30
    gram gram
    smör
  • 1
    msk msk
    vetemjöl
  • 1
    msk msk
    vitt vin eller vinäger
  • 1
    burk burkar
    kapris, fint hackade
olja
salt
inlagd grönpeppar, fint hackade
persilja, fint hackad

Gnid in rotsakerna med olja och salt. Rosta kålroten och betorna i folie på 180 grader tills mjuka. Skala dem och håll varma. Smält smöret, blanda in mjöl och rör ihop till en smet. Häll på vin/vinäger, en skvätt vatten och blanda ihop till en önskad konsistens och sjud upp. Hacka lika delar kapris och pepparkorn fint och blanda i såsen. Smaksätt ytterligare med ev. lite lag från kaprisen och pepparkornen. Dela rotfrukterna i önskad storlek och stek dem eventuellt för att få en fin yta innan servering. Blanda fint skuren persilja i såsen.

Servering

Servera rotfrukterna med såsen.