Annons:

Husmanskost

Kålpudding

Kålpudding

Ingredienser

  • Kålpudding
  • 1
    st st
    vitkålshuvud ca 1 kg
  • 2
    msk msk
    smör
  • 2
    msk msk
    sirap
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • Fyllning:
  • 1 ½
    dl dl
    kokt ris
  • ½
    st st
    gul lök, hackad
  • ½
    msk msk
    smör
  • 300
    gram gram
    köttfärs
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    dl dl
    vatten

Kålpudding

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär sedan i små bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över sirap och salta. Stek länge tills kålen får färg och blir mjuk.

Fyllning:
Fräs löken i smör i en stekpanna. Blanda färsen med ris, lök, salt, peppar, ägg och vatten till en lös färs.

Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.