Husmanskost
Kålpudding
Kålpudding
Ingredienser
- Kålpudding
-
1stvitkålshuvud ca 1 kg
-
2msksmör
-
2msksirap
-
1tsksalt
- Fyllning:
-
1 ½dlkokt ris
-
½stgul lök, hackad
-
½msksmör
-
300gramköttfärs
-
1tsksalt
-
1krmsvartpeppar
-
1stägg
-
1dlvatten
Kålpudding
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär sedan i små bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över sirap och salta. Stek länge tills kålen får färg och blir mjuk.
Fyllning:
Fräs löken i smör i en stekpanna. Blanda färsen med ris, lök, salt, peppar, ägg och vatten till en lös färs.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.