Annons:

Fläskkött Grillat jul Julmat

Juliga revben med coleslaw på rödkål

Tjocka revbensspjäll glazeade med julenskryddor serverade med en coleslaw på rödkål

Ingredienser

Börja med att skölja revbenen i kallt vatten och lägg dem i en stor kastrull. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Salta ordentligt.

Klyfta löken och dela rotfrukterna i mindre bitar. Lägg alltsammans tillsammans med kryddorna i vattnet. Koka upp och låt det småputtra i ungefär 2,5- 3 timmar. Köttet ska nästan lossna från benen. Skumma av vattnet om det bildas mycket skum.

Under tiden kan du förbereda de det övriga.

Blanda samman alla ingredienser till glacen , täck med plast och ställ den svalt tills det är dags att använda.

Strimla rödkålen så tunnt det bara går och massera in den med saltet och låt stå nån kvart eller så.

Blanda under tiden övriga ingredienser till en sås.

När rödkålen vilat klart blandar du den med såsen och smakar av med mera salt peppar och honung.

När spjällen kokat färdigt är det dags att glasera dom.

Sätt ugnen på 200 grader.

Placera spjällen på ett galler över en plåt eller liknande. Det kommer att droppa en del.

Pensla spjällen med hälften av glazen och låt de gå klart under 40 minuter

Pensla dom en gång till när halva tiden gått.

Servera med coleslawen och någon god dryck.  Ugnsrostad klyftpotatis funkar toppen till om man vill ha lite mer kolhydrater.