Annons:

Fläskkött

Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade.

Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade och serveras med en härlig julmustsås.

Ingredienser

  • Rök- och tomatmarineraden
  • 2
    kg kg
    Revbenspjäll, tjocka
  • 1
    st st
    Tomater, hela på burk
  • 4
    msk msk
    Vitvinsvinäger
  • 2
    msk msk
    Dijonsenap
  • 1
    msk msk
    Paprikapulver, rökt
  • 2
    msk msk
    Chilipasta
  • 3
    st st
    Mandariner, saften utav
  • ½
    dl dl
    Olja
  • Julmustsåsen
  • 1
    dl dl
    Olivolja
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor
  • 1
    msk msk
    Paprikapulver, rökt
  • 1
    dl dl
    Ketchup
  • 1
    dl dl
    Julmust
  • 1
    msk msk
    Soya
  • 2
    msk msk
    Vitvinsvinäger
För att öka den rökigasmaken i både marinad och sås så använd antingen lite baconfett eller lägg till några droppar liquid smoke, smaka av med salt och svartpeppar.

Skär revbenspjällen i lagom stora bitar och mixa sedan ihop övriga ingredienser till en slät rosa/orange marinad. Lägg nu spjällen i marinaden, låt dem ligga i den i ca 2-3 timmar. Efter det skall dom gå i 175 graders ugn i minst 1 timme (du måste känna så att köttet släpper från benen ordentligt, då är dom klara) Servera gärna med den smarriga julmustsåsen och en rödkålsslaw med apelsiner.