Annons:

Dessert

Jordgubbs- och rabarberpaj

Ingredienser

  • Smuldeg:
  • 250
    gram gram
    kallt smör
  • 1 ½
    dl dl
    socker
  • 1 ½
    dl dl
    kokosflingor
  • 2 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 1 ½
    dl dl
    havregryn
  • Fyllning:
  • 3
    st st
    stora rabarberstjälkar
  • 6
    dl dl
    färska jordgubbar
  • 1
    dl dl
    strösocker
  • 2
    msk msk
    majsstärkelse

Smuldeg

Tärna smöret i småbitar. Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl tills det blir en smulig deg. Blanda försiktigt i havregryn.

Fyllning

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna. Blanda i strösocker och majsstärkelse och lägg fruktblandningen i bottnen av en ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter