Annons:

Bakat

Jordens bästa Saffranspannkaka

Det här kan vara Sveriges, eller kanske till och med världens bästa saffranspannkaka.

Ingredienser

  • Jordens bästa saffranspankaka
  • 1 ½
    dl dl
    Ris, rundkorning
  • 3
    dl dl
    Vatten
  • 5
    dl dl
    Mjölk
  • 1
    msk msk
    Socker
  • 3
    dl dl
    vispgrädde
  • 2
    dl dl
    Mandelflarn, rostade
  • 1 ½
    tsk tsk
    Salt
  • 4
    msk msk
    Honung
  • 2
    st st
    Saffran, paket
  • 2
    msk msk
    Smör
  • 2
    st st
    Bittermandlar, rivna
  • 2
    tsk tsk
    Kardemumma, nystött
  • 1
    tsk tsk
    Kanel
  • 3
    st st
    Ägg

Koka riset i vattnet i fem minuter, nu skall mjölken tillsättas och så skall det koka ytterligare fem minuter. Ja, och så ner med  socker och grädde i och så skall det koka i ytterligare 10 minuter.

Rör nu ner mandelflarn, salt, honung, saffran, bittermandel, smör, kanel och kardemumma i den lösa gröten. Vispa upp äggen med en gaffel och rör ner även dem.

Så, nu är det dags att hälla upp allt det goda i en ugnsfast form och så grädda hela baletten i cirka 30 minuter i 200 grader. Pannkakan skall vara fast och gyllenbrun när den är klar, så kika noga att kika på ytan under tiden den går i ugnen, och lägg över ett aluminiumfolie om det börjar se bränt ut.