Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Italiensk bönsoppa

Ingredienser

  • Italiensk bönsoppa
  • 600
    gram gram
    Canellinibönor på burk eller tetra
  • 150
    gram gram
    Rotselleri
  • 150
    gram gram
    Gul lök
  • 100
    gram gram
    Potatis, i bitar
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor
  • ½
    dl dl
    Vitt torrt vin, eller sherry
  • 25
    cl cl
    Grönsaksfond
  • 1
    l l
    Vatten
Dessutom ett lagerblad, lite rivet citronskal, salt och peppar samt eventuellt gröna färska örter.

Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och hacka alla grönsaker i lagom stora bitar. Häll en skvätt olivolja i en kastrull, och lägg grönsakerna i grytan, låt dem fräsa en stund och häll sedan på vinet och låt det fräsa en stund sedan bönor, vatten och kryddor. Låt det koka på hög värme i 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät och smaka sedan av med färsk salvia, salt, citronskal och nymald svartpeppar och servera med färska gröna blad, en skvätt god olivolja och gärna en Bruscetta pomodoro