Annons:

Bakat

Ingas mörka bröd med torkad frukt och nötter

Ingredienser

  • Ingas mörka bröd med torkad frukt och nötter - 3 limpor
  • 1
    msk msk
    salt
  • 2
    msk msk
    bikarbonat
  • 4 ½
    dl dl
    grahamsmjöl
  • 225
    ml ml
    vetekross
  • 3
    dl dl
    vetekli
  • 4 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    ljus sirap
  • 1
    l l
    fil, gräddfil eller yoghurt
  • 1 ½
    msk msk
    colorit soya
  • 2
    dl dl
    hackade torkade aprikoser
  • 2
    dl dl
    hackade katrinplommon
ev. hackade nötter

Värm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser väl. Smörj brödformarna eller fodra dem med bakplåtspapper. Födela smeten i de tre formarna och grädda i 60 minuter eller tills brödets innertemperatur är 92 grader.

Till årets julbord så använde jag detta recept och så tillsatte jag 2 dl hackad torkad aprikos 2 dl hackad plommon. Går alldeles utmärkt att tillsätta sin favorit nöt/nötter också.