Annons:

Tillbehör

Indisk specialsås

Det här en galet god sås som verkligen piffar upp de mest mediokra grönsaker. Såsen är fullpackad med smaker!

Ingredienser

  • Indisk specialsås:
  • 8
    st st
    gula lökar, grovt hackade
  • 500
    gram gram
    krossade tomater
  • ½
    dl dl
    olja
  • 1
    msk msk
    paprikapulver
  • 1
    msk msk
    chilipulver
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor
  • ½
    msk msk
    kanel
  • 2
    st st
    lagerblad
  • 2
    msk msk
    mald koriander
  • 1 ½
    msk msk
    mald ingefära
  • 1
    msk msk
    mald spiskummin
  • 1
    dl dl
    grädde
  • 1
    msk msk
    salt

Lägg lök, tomatkross, rapsolja och alla kryddor i en kastrull och koka under lock ca 40 min tills löken är helt mjuk. Rör då och då så att det inte bränns. Tillsätt grädden och mixa såsen slät i mixer. Smaka av med salt, kryddor och ev. mer grädde.

Kommentar: Den här såsen kan användas till ris precis som den är eller som bas i kött- och grönsaksgrytor.