Annons:

Tillbehör

Hummus

Ingredienser

  • Hummus:
  • 500
    gram gram
    kikärtor, torkade
  • 1
    msk msk
    salt, till kokningen
  • 200
    gram gram
    osaltad tahini (t ex Kung Markattas ekologiska)
  • 3
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 2
    st st
    citroner, juicen
  • 2 ½
    dl dl
    kallt vatten
fin olivolja

Blötlägg kikärterna i kallt vatten i ett dygn. Byt vatten med några timmars mellanrum. Hetta upp nytt vatten och 1 msk salt i en stor kastrull och sjud kikärterna tills de är helt mjuka, ca 2 timmar. Mixa samman kikärter, tahini, vitlök, pressad citron och vatten tills blandningen är helt slät. Låt svalna helt innan servering. Bred ut hummusen på en tallrik med en spatel. Forma ett spiralmönster med spateln och ringla olivolja i skåran. Strö över lite strimlad bladpersilja, sesamfrön eller kanske lite granatäppelkärnor om det ska vara extra festligt.