Annons:

Kryddstarkt Tillbehör

Hemgjord tacosås

Ingredienser

  • Tacosås:
  • 1
    st st
    gul lök, finhackad
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor, hackade
  • ½
    msk msk
    olja
  • 1
    tsk tsk
    socker
  • 1
    tsk tsk
    chilipulver
  • 1
    tsk tsk
    paprikapulver
  • 1
    tsk tsk
    spiskummin
  • 1
    tsk tsk
    torkad oregano
  • ½
    tsk tsk
    nymald svartpeppar
  • ½
    dl dl
    tomatpuré
  • 1
    st st
    grönsaksbuljongstärning
  • 1
    burk burkar
    krossade tomater (400 g)
  • 3
    st st
    urkärnade finhackad jalapeno (beroende på hur stark sås du vill ha)
  • 1
    msk msk
    äppelcidervinäger
salt

Fräs lök och vitlök mjuk i oljan, tillsätt alla kryddor och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på tomatpurén och smula ner grönsaksbuljongen och fräs en kort stund. Häll i tomaterna och jalapeno och sjud ca 20 minuter, rör någon gång ibland. Smaka av med salt och vinäger. Kyl ned och servera. Tacosåsen håller upp till en vecka i kylskåp.