Annons:

Bakat Tillbehör

Hembakade Bagels

De tar lite tid att göra då de ska jäsa i ett par omgångar samt kokas i honungsvatten innan de gräddas i ugnen men de är såå värda allt.

Ingredienser

Min favorit är denna:

Dela din bagel på mitten.
Bred rikligt med Philadephiaost på båda delarna.
Fyll med ruccola, romantica-tomater, mozzarella, några basilikablad, lite olivolja och lite svartpeppar och flingsalt.

Gör så här:

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt socker och mjöl. Blanda ihop detta innan du tillsätter salt och olja.

Knåda nu degen i 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand. Inga saltkristaller ska kännas i degen när den är klar.

Mjöla degen och plasta in den och låt den jäsa i 45 minuter.

Tryck sedan ut luften ur degen och dela den i 8 bitar. Forma bitarna till runda bullar.

Tryck sedan ett hål i mitten av bullen och snurra den runt ditt finger för att skapa ett hål i mitten på samma sätt som när man gör munkar. Klicka på ordet munkar om du vill se bilder på hur du gör.

När du nu gjort hålet så lägger du dom på ett mjölat underlag för att jäsa ytterligare 45 minuter.

Sätt nu ugnen på 200 grader.

Koka sedan upp vatten och honung i en kastrull och koka dina bagels ca 2 minuter på varje sida. Jag brukar använda en traktörpanna så att man får plats med 2 bagels åt gången annars tar detta en faslig tid.

När de kokat ett par minuter på varje sida lägger du dom på en plåt med bakplåtspapper med den snyggaste sidan uppåt och strör över vallmofrön.

När du har en full plåt så bakar du av de i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Låt de svalna helt innan du skär i dem.

Fyll de med det du gillar bäst.