Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Helstekt blomkål med curry och Mango Chutneysås

Här tipsar jag om helstekt blomkål smaksatt med curry. Gör ett kryddsmör med dina favoritkryddor, örter eller citrusfrukter.

Ingredienser

  • Helstekt blomkål
  • 2
    st st
    blomkålshuvuden
  • 150
    gram gram
    smör, rumstempererat
  • 2
    klyfta klyftor
    vitlöksklyftor, pressade
  • 2
    tsk tsk
    curry
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • Egengjord Mango Chutney
  • 1
    st st
    gul lök, hackad
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta, hackad
  • 2
    msk msk
    färsk ingefära, riven
  • 2
    msk msk
    olja
  • 250
    gram gram
    mango, fryst
  • 2
    dl dl
    socker
  • 2
    msk msk
    vitvinsvinäger
  • ½
    tsk tsk
    senapsfrön
  • ½
    tsk tsk
    chiliflakes
  • Sås med Mango Chutney
  • 2
    dl dl
    crème fraîche
  • 1
    tsk tsk
    curry
  • 1
    dl dl
    egengjord mango chutney

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen och ställ dem i en ugnsform. Blanda smör, vitlök, curry och salt. Bred smöret över blomkålshuvudena. Baka i ugnen i 50 minuter tills blomkålen fått fin färg och är genombakad. Ta ut några gånger och ös eller pensla blomkålen med smöret som smält i botten.

Tips!

Rosta och hacka frön eller nötter och vänd dem i det smälta smöret på botten. Toppa blomkålen med den smakrika blandningen. Servera blomkålen med en härlig sallad som gärna får innehålla baljväxter eller andra tillbehör.

Egengjord Mango Chutney

Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull. Tillsätt mango, socker, vinäger, senapsfrön och chiliflakes. Koka på svag värme utan lock 30-35 min. Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.

Sås med Mango Chutney

Rör ihop alla ingredienser.