Annons:

Fisk

Havrestekt pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya

Ingredienser

  • Havrestekt pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya
  • 600
    gram gram
    abborrefilé (byxas och pareras)
  • 2
    dl dl
    gräddfil
  • 1
    st st
    bukett broccoli
  • 2
    dl dl
    svampsoya (svampsoya finns att köpa på asieninspirerande affärer)
  • 1
    bit bitar
    vitkålshuvud
  • 1
    dl dl
    havregryn
  • ½
    dl dl
    mjöl
  • 1
    dl dl
    olivolja (stekvänlig)
  • 1
    nypa nypor
    brunt farinsocker
salt

peppar

Fiska upp ett par fina abborrar, om du inte orkar det, eller har möjligheten, så finns de att köpa på välsorterad fiskehandel. Häng av gräddfil i 1/2 dygn med en finmaskig nätsil med lite kraftigt hushållspapper i. Sjud ner svampsoya till hälften av mängden, alltså 1 dl. Strimla lite kål och stek den på hög värme tills den börjar ta färg och få en knaprig yta, strö över brunt farinsocker och häng av den från fett i en finmaskig nätsil. Filéa abborren och vänd dem i mjöl, havre, salt och peppar. Stek dem i en relativt het panna ungefär 30 sekunder på var sida. Lägg av dem på en pappersbeklädd tallrik. Hyvla lite broccoli och rädisa som garnityr. Lägg upp den som du behagar och njut av en trevlig förrätt.

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48