Annons:

Grillat Nötkött

Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa

Ingredienser

  • Burgare:
  • 1
    kg kg
    högrev eller nötfärs
  • 1
    st st
    paket bacon 120 g
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • Chipotlemajonnäs:
  • 1
    st st
    äggula
  • ½
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 1
    tsk tsk
    vitvinsvinäger
  • 2
    krm krm
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • 2
    krm krm
    chipotlepulver
  • 1 ½
    dl dl
    neutral olja
  • Tomatsalsa:
  • 6
    st st
    tomater, fint tärnade
  • 1
    st st
    liten gul lök, finhackad
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 1
    msk msk
    rödvinsvinäger
  • 1
    msk msk
    brun farin
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    grovmalen svartpeppar
  • ½
    dl dl
    strimlad basilika
smör och rapsolja

Tillbehör:

6 hamburgerbröd

1 paket halloumi eller 6 tjocka skivor

Hamburgare:

Mal högrev och bacon i köttkvarn eller blanda färs och finhackat bacon. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma sex stora hamburgare. Stek i stekpanna eller grilla på grillen.

Chipotlemajonnäs:

Blanda äggulor, senap, vinäger, salt, peppar och chipotle i en skål. Vispa i oljan, för hand eller med elvisp, först droppvis och sedan i en fin stråle.

Tomatsalsa:

Skölj och halvera tomaterna. Gröp ut kärnorna och tärna tomatköttet smått. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor. Blanda olivolja med rödvinsvinäger, brun farin, salt och grovmalen svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhack. Vänd eventuellt ner strimlad basilika.

 

Montering:

Stek eller grilla halloumin precis före servering. Grunda brödet med chipotlemajonnäs, lägg på hamburgaren och halloumin och toppa med tomatsalsan. Servera direkt.