Annons:

Fisk

Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör

Ingredienser

  • Bakad lökkräm:
  • 4
    st st
    gula lökar
  • Brynt sojasmör:
  • 2
    dl dl
    brynt smör
  • 1
    dl dl
    Kikkoman soja
salt
peppar
vinäger
Råstekt broccoli:
Färsk broccoli
olivolja
salt
peppar
Halstrad tonfisk:
färsk tonfisk
olja
salt
peppar

Bakad lökkräm:

 

Baka 4 mellan stora gullökar i ugn med olja och salt i 175 grader tills dem känns mjuka. Låt dem svalna på bänken, skala dem och mixa med salt, peppar och lite vinäger.

Brynt sojasmör:

Ta 2 dl brynt smör och häll i 1 dl kikkoman soya. Blanda. Tips: låt inte det brynta smöret koka.

Råstekt broccoli:

Plocka ner en bukett broccoli i mindre bitar, Hetta upp en panna med olivolja och stek den plockade broccolin med salt och peppar tills den fått färg.

Halstrad tonfisk:

 

Stek tonfisken 30 sekunder på varje sida med olja, salt och peppar. Tips: låt fisken få ligga lite i rumstemperatur innan så den inte är iskall i mitten.

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48