Annons:

Fågel Grytor/långkok

Gulasch med rotfrukter och kycklingfärs

Ingredienser

  • Gulasch med rotfrukter och kycklingfärs:
  • 400
    gram gram
    kycklingfärs
  • 1
    st st
    gul lök, hackad
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1
    tsk tsk
    hel kummin
  • 3
    msk msk
    milt paprikapulver
  • 2
    msk msk
    smör eller olja till stekning
  • 350
    gram gram
    blandade rotsaker, rivna eller skurna i små tärningar
  • 150
    gram gram
    vitkål, strimlad
  • 1
    st st
    paprika, tärnad
  • 500
    gram gram
    krossade eller passerade tomater
  • 2
    msk msk
    tomatpuré
  • 1
    l l
    vatten
  • 3
    st st
    tärningar kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1
    st st
    lagerblad
  • 1
    tsk tsk
    socker
  • ½
    dl dl
    persilja, hackad
salt
chilipulver
gräddfil eller yoghurt

Fräs kycklingfärs, lök, vitlök, kummin och paprikapulver i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka under lock ca 10 min eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och chilipulver. Strö över persilja och servera med gräddfil.