Annons:

Fisk Husmanskost

Gubbröra och hemlagat knäckebröd

Gubbröra med matjessill, äpple och ägg på hembakat knäckebröd

Ingredienser

  • Knäckebröd
  • 4
    dl dl
    mjölk
  • 40
    gram gram
    färsk jäst
  • 2
    tsk tsk
    salt
  • 2
    tsk tsk
    hel kummin
  • 5
    dl dl
    fint rågmjöl (275 g)
  • 5
    dl dl
    vetemjöl (300 g)
  • 1
    dl dl
    grovt rågmjöl till utbakningen
  • Gubbröra
  • 250
    gram gram
    matjessillfiléer, hackade
  • 4
    st st
    hårdkokta ägg, hackade
  • 1 ½
    dl dl
    tärnad kokt potatis eller färskpotatis
  • 1
    st st
    äpple, skalat och tärnat
  • 3
    msk msk
    hackad dill
  • 1
    st st
    rödlök , knappt (beroende på storlek), finhackad
  • 1
    st st
    litet knippe gräslök, fint skuren
  • 2
    dl dl
    crème fraiche
  • 1
    nypa nypor
    Nymald svartpeppar

Gubbröra och hemlagat knäckebröd.

KNÄCKEBRÖDET:

Ljumma mjölken, smula i och lös jästen. Tillsätt salt, kummin, fint rågmjöl och vetemjöl och arbeta degen tills den är blank och släpper bunken. Dela degen i 16 bollar, täck dem med en handduk och låt jäsa 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut bullarna tunt och slutligen i grovt rågmjöl med kruskavel. Två kakor får plats på varje plåt med bakplåtspapper. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Förvara torrt.

GUBBRÖRAN:

Blanda ihop allting till en saftig röra och krydda ordentlig med nymalen svartpeppar. Servera på knäckebrödsbitar, garnera ev med tunna klyftor äpple. och hemlaga