Annons:

Skaldjur

Gryta med blåmusslor och chorizo

Ingredienser

  • Gryta med blåmusslor och chorizo
  • 1
    st st
    gul lök, hackad
  • 2
    st st
    chorizokorvar, skivade
  • 1
    st st
    påse blåmusslor (ca 1 kg)
  • 1
    msk msk
    olja
  • ½
    st st
    hönsbuljongtärning
  • 4
    st st
    vitlöksklyftor, skalade
  • 3
    dl dl
    torrt vitt vin
  • 2 ½
    dl dl
    grädde
  • ½
    tsk tsk
    salt eller efter smak
  • ½
    dl dl
    strimlad persilja
Tillbehör:
bröd

Kontrollera att alla musslorna lever genom att knacka dem i diskbänken. De som inte sluter sig kastas. Borsta musslorna rena under rinnande vatten. Dra bort skägget. Fräs löken mjuk i olja i en gryta, 3-4 minuter. Blanda i korven, smulad buljongtärning och vitlöksklyftor. Häll på vin och koka under omrörning 2-3 min. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock ca 5 min. Skaka grytan 1-2 gånger under tiden. Släng bort de musslor som inte har öppnat sig. Häll grädden i grytan och koka ca 2 min utan lock. Krydda med salt. Tillsätt eventuellt persilja. Servera musslorna i djupa tallrikar tillsammans med spad och bröd.