Annons:

Asiatiskt

Grönsaksfyllda risblad med sweetchili- och limedip

Ingredienser

  • Dipsås:
  • 75
    ml ml
    sweet chilisås
  • 1
    msk msk
    pressad lime
  • Rullar:
  • 100
    gram gram
    torkade risnudlar
  • 1
    st st
    avokado, i avlånga bitar
  • 1
    st st
    morot, i tändsticksstora strimlor
  • 100
    gram gram
    sockerärtor, strimlade
  • 50
    gram gram
    purjolök, strimlad
  • 8
    st st
    risblad
  • 1
    dl dl
    alfalafagroddar
  • 1
    bit bitar
    gurka, i tändsticksstora strimlor
  • 1
    msk msk
    sweetchilisås
  • 2
    msk msk
    pressad lime
några blad mynta, strimlade

Blanda ihop dipsåsen. Skär alla grönsaker. Tillaga nudlarna enligt anvisningar på paketet. Blanda nudlarna med 1 msk sweet chilisås, 2 msk pressad lime och strimlad mynta. Blötlägg ett risblad åt gången i varmt vatten, ca 10 sek, så det mjuknar. Lägg det sedan på en plan arbetsyta. Fyll bladen med nudlar och grönsaker. Vik in sidorna och rulla ihop hårt. Fyll resten av bladen på samma sätt. Servera med dipsåsen.