Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Grytor/långkok

Grönkålssoppa med ägg- och ansjovisklick.

Grönkålssoppa med ägg- och ansjovisklick.

Ingredienser

  • Grönkålssoppa
  • 400
    gram gram
    Grönkål, färsk och finhackad
  • 1
    st st
    Gul lök, finhackad
  • 3
    st st
    Vitlöksklyftor, finhackade
  • 3
    st st
    Buljongtärning
  • 2
    dl dl
    Creme Fraiche
  • Ägg- och ansjovisklick
  • 4
    st st
    Ägg
  • 100
    gram gram
    Ansjovis
  • 1
    st st
    Gul lök, finhackad
Vatten tills det täcker grönkålen. Samt smör, olja, salt, svartpeppar och en skvätt vinäger.
Om du tycker att soppan är för tunn, så red den med majzena utrört i lite vatten.

Börja med att koka äggen i 8 minuter, lägg dem i kallt vatten medan du gör din soppa. Ner med en klick smör och en skvätt olja i en kastrull, stek lök, vitlök, selleri och morot mjuka och följsamma innan du slänger ner den finhackade grönkålen (det går bra med fryst också). Fyll på med vatten tills det täcker kålen och koka i cirka 12-15 minuter.

Ok, mosa ägg, hackad ansjovis och finhackad lök till en röra, smaksätt med svartpeppar och ställ åt sidan.

Mixa soppan slät, i med creme fraiche och smaka av med salt, peppar och en skvätt vinäger för syran skull. Om du tycker att soppan är för tunn, så red den med majzena utrört i lite vatten. Det är faktiskt inte svårare än så!

Smaklig spis!