Annons:

Bakat

Grindalimpa

Detta härliga bröd med apelsin och brödkryddor blir lite marmorerat när man inte blandar degen ordentligt.

Ingredienser

  • Grindalimpa 2 bröd:
  • 1
    l l
    filmjölk
  • 3
    dl dl
    mörk sirap
  • 75
    ml ml
    apelsinmarmelad
  • ½
    dl dl
    brödkryddor
  • 13
    dl dl
    rågsikt
  • 4
    dl dl
    grahamsmjöl
  • 1
    msk msk
    bakpulver
  • 2
    msk msk
    bikarbonat
  • 1
    msk msk
    salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom bakpulver och bikarbonat. Blanda degen slät, ev i degblandare i ca 5 min. Rör i bakpulver och bikarbonat. Fortsätt blanda. Häll degen i 2 smorda brödformar. Grädda bröden ca 70 min eller tills innertemperaturen är 98 grader. Lägg ev över aluminiumfolie om bröden blir för mörka.