Annons:

Grillat Nötkött

Grillad rubbad flankstek med grillstekt potatis, sparris och med senapskräm

Ingredienser

  • Flankstek:
  • 600
    gram gram
    flankstek
  • 1
    msk msk
    stötta bruna senapsfrön
  • 3
    msk msk
    chili ancho style
  • 2
    msk msk
    paprikapulver
  • 3
    msk msk
    muscovado- eller farinsocker
  • 2
    tsk tsk
    nymald svartpeppar
  • 1 ½
    tsk tsk
    salt
  • Senapskräm:
  • 2
    dl dl
    crème fraîche
  • 2
    msk msk
    grovkornig senap
Tillbehör:

potatis, skalad och delad

grön sparris, i bitar

gul lök, i båtar

mandlar gärna marcona

smör

Metod:

Torka av flanksteken med kökspapper. Krossa senapsfröna lätt i en mortel. Blanda med chili, paprika, socker, salt och peppar. Gnid in kryddblandningen.

Rör ihop créme fraiche och senap.

Förkoka potatisen i saltat vatten tills den är nästan klar, häll av och låt ånga av. Ställ en gjutjärnspanna på grillen och lägg i smör. Stek potatisen tills den får färg. Lägg i sparrisen och mandlarna tillsammans med ev. ramslök. Stek tills allt är mjukt. Salta och peppra.

Grilla köttet med direkt grillning tills köttet nått en innertemperatur på 55 grader, cirka 5–6 minuter på varje sida. Ta steken av grillen och låt köttet vila några minuter innan det skivas tunt rakt över fibrerna. Servera direkt med potatisen och senapskrämen.