Annons:

Fisk Grillat

Grillad laxkotlett med butternutpumpa, grönt äpple- och fänkålsslaw

Ingredienser

  • Grillad laxkotlett med butternutpumpa, grönt äpple- och fänkålsslaw
  • 2
    st st
    laxkotletter eller laxfilé ca 200 g/person
  • 1
    st st
    butternutpumpa, skalad och i stora bitar
  • 1
    st st
    grönt äpple (granny smith), juliennestrimlor
  • 1
    st st
    fänkålshuvud, tunt skivat
  • 1
    st st
    citron, saft
smör
salt och peppar

Börja med att se till att det inte finns några ben kvar i laxen. Skala pumpan och skär den i lagom stora bitar 2×2 com stora ungefär. Smält smöret och alldeles innan det börjar att bli brunt så tillsätter du pumpan. Sautera pumpan i smöret tills den har blivit mjuk. Smaksätt med salt och peppar.

Grilla laxen ca 5 minuter på varje sida och efter 2 minuter vänd den ett halvt varv så du får ett snyggt grillmönster. Om du har en mandolin så, utan att skala den, skär äpplet i juliennestrimlor och lägg i en skål. Skär fänkålen i supertunna skivor och blanda med äpplet. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Arrangera med att lägga pumpan i mitten på tallriken. Den grillade laxen ovanpå och lite snyggt på sidan med äppel- och fänkålsslaw. Avsluta med lite fin olivolja.