Annons:

Grillad högrev

Högreven kokas, marineras o grillas. Det blir ett smakrikt, mört kött, med en välgrillad och lite kladdig yta.

Ingredienser

  • Kokad, marinerad och grillad högrev
  • 800
    gram gram
    Högrev, gärna ekologisk
  • ½
    dl dl
    Köttfond
  • 33
    cl cl
    Öl, en burk
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 1
    Lagerblad
  • 2
    Gul lök, i bitar
  • ½
    dl dl
    Salt
  • 5
    Svartpepparkorn, några stycken
  • Marinad
  • 3
    dl dl
    BBQ sås, antingen färdig eller hemlagad

Handla en ekologiskt svensk högrev. Va?! säger du, kan man verkligen grilla ett kött som det är meningen att man skall koka. Ja, det kan man, men man måste koka och marinera det först. Här kommer mitt allra bästa recept på en högrev som inte går av för hackor. Köttet blir smakrikt och mört, med en välgrillad, lite kladdig yta. Jag brukar servera min hemlagade ketchup till, lite ugnsrostade potatisar och en coleslaw.
Börja morgonen med att koka köttet i sin lag i ungefär 1 timme. Ja eller gör det kvällen innan och låt det svalna och ställ det sedan i kylskåpet i några timmar, eller över natten. När det är dags för grillning, tar du upp köttet ur lagen, lägg det på en ren handduk och klappa det torrt.

Marinera det nu i 3 dl barbecuesås (för att inte döda vinet så välj en med inte så stark smak, men lite rökt smak MUMS!)

Släng ditt kokta, marinerade kött på riktigt het grill och grilla det runtom tills det är helt genomvarmt och har fin yta, salta peppra och skär det i skivor servera!