Annons:

Grillat Nötkött

Grillad biff och sparris med tapenade, parmesanost, olivolja och citron

Ingredienser

  • Tapenade:
  • 100
    gram gram
    kalamataoliver, urkärnade och hackade
  • 1
    msk msk
    kapris, hackade
  • 2
    st st
    sardeller, strimlade
  • 1
    st st
    schalottenlök, finhackad
  • ½
    st st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 1
    msk msk
    olivolja
  • 1
    msk msk
    persilja, finhackad
  • Övrigt:
  • 500
    gram gram
    grön sparris
  • 4
    st st
    skivor biff eller entrecote à 250 g
  • 50
    gram gram
    parmesanost, hyvlad
  • 4
    msk msk
    god, pepprig olivolja
  • 4
    st st
    rejäla citronklyftor
olivolja
salt
svartpeppar

Tänd grillen. Mixa samman samtliga ingredienser till tapenaden. Förkoka sparrisen ett par minuter, lägg dem i isvatten och låt dem sedan torka på hushållspapper. Salta och peppra biffen och vänd den i olivolja. Grilla den hastigt på båda sidor. Grilla sparrisen ett par minuter tills den får färg. Servera biffen med den grillade sparrisen. Lägg över parmesanosten, ringla på den goda olivoljan och servera med citronklyftan och tapenaden.

Kommentar: Jag saknade inte potatis till men variera genom att ta mindre köttbitar och servera klyftpotatis till. Är det inte grillsäsong kan köttet och sparrisen stekas i grillpanna eller gjutjärnspanna.