Annons:

Nötkött

Grekisk oxstek med rött vin, kanel och vitlök

Ingredienser

  • Oxstek med rött vin, kanel och vitlök
  • 1
    kg kg
    nötkött
  • 2 ½
    dl dl
    torrt rödvin
  • 2
    st st
    lagerblad
  • 3
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 1
    st st
    kanelstång
  • 15
    st st
    vitpepparkorn
  • ½
    dl dl
    olivolja
  • 1
    l l
    vatten
  • Fetaoströra:
  • 200
    gram gram
    fetaost
  • 3
    dl dl
    tjock naturell yoghurt
Fetaoströra:
ev. torkad mynta
salt
peppar

Oxstek med rött vin, kanel och vitlök

Gör snitt i steken och lägg i vitlöksklyftorna. Bryn köttet på stark värme. Lägg köttet i en stor kastrull, tillsätt vitpepparkorn, lagerblad, kanel och vatten. Låt sjuda utan lock tills köttet är mört. Tillsätt vinet och koka tills det bara återstår fin sky. Skär steken i skivor och häll över hälften av skyn. Om pasta serveras till, rör ner resten av skyn och riven halloumi.

Rostade rotfrukter

Sätt ugnen på 200 grader. Skala olika sorters rotfrukter och skär dem i lika stora bitar. Smörj en ugnssäker form med olja, lägg ner rotfrukterna, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 30 min eller tills rotfrukterna är mjuka.

Fetaoströra

Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med mynta, salt och peppar.