Annons:

Skaldjur

Gratinerade pilgrimsmusslor i ett smör smaksatt med sambal oelek, timjan och lime

Ingredienser

  • Gratinerade pilgrimsmusslor i ett smör smaksatt med sambal oelek, timjan och lime
  • 12
    st st
    pilgrimsmusslor av större storlek
  • 4
    st st
    ljud bröd i skivor
  • Smör:
  • 75
    gram gram
    smör
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta, riven
  • 1
    tsk tsk
    sambal oelek
  • 1
    st st
    lime, skalet
  • 2
    msk msk
    hackad färsk timjan

Blanda alla ingredienser till ett kryddsmör.

Montering:

Halstra de torra pilgrimsmusslorna i en het torr panna, ca 15 sekunder på varje sida tills de får fin färg. Fördela musslorna i små formar och klicka över smöret. Gratinera på 225 grader 2-3 minuter tills smörets smält. Servera direkt med bröd.